Poiana Brașov în alb și verde

           Prima dată când am fost în această stațiune aveam 10 ani. Îmi amintesc silueta hotelului ,,Alpin” și faptul că era mult mai aerisită decât este în prezent. În ciuda faptului că după 1990 s-au construit multe hoteluri și vile, rămâne o stațiune frumoasă.

          Poiana Brașov este situată pe versantul nordic al Masivului Postăvaru, la o altitudine de 1030m. Aerul puternic ozonat și prezența pădurii contribuie la crearea unei stări de bine.

           Deși este cunoscută ca stațiune de schi (7 pârtii ce au diferite grade de dificultate), Poiana Brașov este o destinație pentru toate anotimpurile și de aceea m-am gândit că ar fi interesant să vă prezint imagini surprinse de mine atât iarna, cât și vara. Dar mai întâi, aș vrea să vă prezint câteva idei de a vă petrece timpul liber.

Iarna

  • Practicarea schiului este plăcută datorită instalațiilor de cablu care îți permit o mare diversitate de opțiuni în alegerea traseelor.
  • Lângă pârtia ,,Bradul” te poți bucura de săniuș. Poți veni cu sania ta sau poți închiria una la fața locului!
  • Inițiere în practicarea schiului sau snowboard-ului cu instructori acreditați, pe care îi găsești pe pârtie; poți întreba de ei și la centrele de închiriere a echipamentului.
  • Patinoarul este bine amenajat!
  • Plimbări cu sania trasă de cai.
  • Brașovul este la 13 km, iar Râșnovul la 12 km!

Vara

  • Drumeții montane.
  • Excursii în Brașov, Râșnov și Bran. Dacă plouă aveți ce să vizitați, așa ca să-i faceți în ciudă ploii…..iar dacă e senin e și mai bine!
  • Centrul de echitație ce oferă cursuri și plimbări. Mai multe informații la adresa: http://centrudeechitatie.ro/

 

3
Drumul Roșu

 

4

pârtia Lupului
Lupului

2

 

9
lângă cabana Postăvaru

10

1314

1920

          Poiana Brașov este foarte aglomerată iarna deoarece se aproprie cel mai mult de cerințele schiorilor și anume: suprafața relativ mare a domeniului schiabil (circa 24km), diversitatea instalațiilor pe cablu precum și tipurile diferite de pârtii. Drumul Roșu cu cei 5,3km este cea mai lungă pârtie de schi din țară. Vara, această stațiune este mai puțin aglomerată așa că vă invit să o vizitați. Traseele montane sunt ușoare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s