Cascada Niagara, o atracție turistică impresionantă

     Site Settings ‹ haisacalatorimsite — WordPress.com

       Una dintre atracțiile turistice din S.U.A. ce nu trebuie ratată este Cascada Niagara, cea mai puternică cascadă din America de Nord, cu un debit mediu de 4200 m3/s. Cele două zile petrecute pe partea americană a cascadei au fost printre cele mai reușite din întreaga vizită din S.U.A. M-am gândit că prezentarea unor informații despre cascadă este cea mai bună modalitate de a vă stârni curiozitatea.

 1. Numele ,,Niagara” provine din limba indienilor din regiunea Iroquois, Onguiaahra, și înseamnă „strâmtoare”.
 2. Cascada Niagara are trei căderi de apă. Pe partea americană sunt două căderi de apă ce însumează doar 10% din volumul total de apă: Cascada Americană și Cascada Voalul Miresii (Bridal Veil Falls). Cea mai mare cădere de apă este pe partea canadiană. Cascada “Potcoava” (Horseshoe Falls) este despărțită de cascadele americane prin Insula Goat. Această cascadă are 790 m lățime, aproximativ 53 m înălțime și formă de potcoavă.
 3. Prima persoană care a traversat cascada într-un butoi!!! ….da ați citit bine, a fost o profesoară curajoasă de 63 de ani. În 1901, aceasta a realizat traversarea ținându-și pisica în brațe.
 4. Pe 29 martie 1848, vremea a fost atât de rece, încât în amonte de cascadă s-a format un pat de gheață, ce a oprit curgerea apei timp de câteva ore. Oamenii au fost atât de impresionați de fenomen, încât s-au aventurat și au adunat pietre de pe fundul albiei.
 5. Aproximativ 90% dintre peștii ce trec prin cascadă supraviețuiesc acestei încercări. Se presupune că picăturile foarte mici de apă și viteza de cădere acționează ca o pernă.
 6. Circa 20% din apa potabilă a S.U.A. provine de aici.
 7. În iunie 1969 a fost demarat un proiect ce presupunea devierea curgerilor de apă pentru a îndepărta rocile de la baza cascadei. Ideea a fost abandonată din cauza costurilor exorbitante.
 8. În perioada revoluției americane mulți sclavi au traversat cascada spre Canada pentru a scăpa de scalvie.
 9. Un mod incitant de a explora toate cele trei cascade este prin intermediul croazierei ,,Maid of the Mist”, numită astfel după un vechi personaj mitic al civilizației indiene Ongiara. Este vorba despre parcurgerea unui traseu, dintre podul Rainbow și Cascada Horseshoe, prin intermediul a două vaporașe, unul canadian (roșu) și unul american (albastru).
 10. Zona înconjurătoare cascadei Niagara este un parc național imens unde există trasee de bicicletă, puncte de observare a păsărilor și animalelor etc.

             Pentru mai multe informații și pentru a vedea tot ceea ce oferă această zonă accesați adresa: https://www.niagarafallslive.com/attractions_in_niagara_falls.htm

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s